Sudjelovanje na radionicama “Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti“

20.04.2018.

Tijekom travnja i svibnja Micro-Link sudjeluje u regionalnim radionicama pod nazivom “Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti” u organizaciji Udruge gradova.
Nedavno održana radionica u Varaždinu bila je podijeljena u dva modula, prvi modul pod nazivom "Tehnologijom do sigurnog grada" problematizirao je ključnu ulogu naprednih tehnologija u provedbi projekata usmjerenih podizanju razine sigurnosti.
Predavanje tvrtke Alarm automatike d.o.o. osvrnulo se na propise i dokumentaciju potrebnu za uspostavu zaštite javnih površina te predstavilo primjere dobre prakse korištenja videonadzora.
U panel raspravi u sklopu prvog modula uz Micro-Link sudjelovali su i predstavnici javne i lokalne samouprave, vijeća za prevenciju kriminaliteta MUP-a te ostale specijalizirane tvrtke, a tema panela je bila važnost uspostave informacijsko komunikacijskih rješenja kao osnove za primjenu naprednih tehnologija.
 
Direktor Prodaje Micro-Linka, g. Darko Žvan, ovom prilikom je istaknuo „Svako „pametno“ rješenje bazira se na komunikaciji. Bilo da se radi o Wi-Fi pristupu Internetu, sustavima videonadzora, upravljanju pametnom rasvjetom, pametnim spremnicima za otpad ili raznoraznim senzorima po gradu, uvijek je ključna komunikacija.
Bežična komunikacijska rješenja mogu se brzo integrirati uz povoljnu cijenu implementacije i velike kapacitete prijenosa, te svojom fleksibilnošću čine okosnicu za razvoj budućih pametnih gradova, općina i županija. Kod planiranja uvođenja naprednih Smart City rješenja svakako je najbolja praksa razmotriti sve moguće primjene koje se planiraju uvoditi u dugoročnom razdoblju te pažljivo sagledati benefite uvođenja integriranih komunikacijskih rješenja u odnosu na pojedinačna. Ključna uloga u tom procesu je i na nama, tvrtkama koje se bavimo integracijom raznih pametnih sustava, da se međusobno povezujemo i surađujemo kako bismo krajnjim korisnicima pružili optimalna i održiva rješenja.“


U drugom modulu pod nazivom "Gospodarenje otpadom" predstavljene su nove tehnologije koje se primjenjuju u spremnicima za zbrinjavanje otpada na javnim površinama te softverska rješenja namijenjena vođenju evidencije o odvožnji komunalnog otpada.

Nakon uspješno održane radionice u Varaždinu, najavljene su i radionice u Osijeku (17.5.) i Splitu (24.5.).
vrh stranice