Energetika

Povezivanje vjetroelektrana

Za potrebe sustava daljinskog vođenja i nadzora vjetroelektrana i pripadajuće trafostanice koje su smještene na geografski vrlo nepovoljnoj lokaciji za povezivanje svjetlovodom, implementirana je licencirana mikrovalna veza velike propusnosti.

Case Study:

Nadzor i upravljanje mrežom za proizvodnju i distribuciju električne energije

Implementacijom mreže radio modema velikog dometa omogućeno je centralizirano upravljanje i povezivanje dislociranih objekata za proizvodnju električne energije poput trafostanica ili manjih hidroelektrana.
 
Korištenjem sustava za nadzor kompletne IT mreže za potrebe u proizvodnji i distribuciji električne energije omogućeno je praćenje statusa opreme i prometa kroz cijelu mrežu i prikaz topologije IT mreže, kako bi se lakše provodilo održavanje te postupanje u hitnim situacijama.

Case Study:

Privatna komunikacijska mreža u rafineriji nafte

Za potrebe sigurne komunikacije radnika u naftnoj rafineriji s omogućenom fleksibilnošću dodavanja novih i sigurnih kanala, implementirana je privatna TETRA mreža koja naprednim značajkama i ATEX certifikatima osigurava sigurnu i efikasnu komunikaciju u svakoj situaciji.

Case Study:

Širokopojasni pristup za naftovode i plinovode

Za potrebe naftnih i plinskih terminala te platformi koje su smještene uz obalu ili na otvorenom moru dizajniran je jednostavan radio sustav za implementaciju u navedenom okruženju za aplikacije kao što su širokopojasni pristup Internetu, nadzor u realnom vremenu, VoIP komunikacija i video-nadzor, a ujedno je i osigurana brza reakcija u kritičnim situacijama.

Case Study:

Privatna komunikacijska mreža za upravljanje plinovodom

Za potrebe komunikacije operatera i radnika na održavanju na plinovodnim terminalima implementirana je privatna TETRA mreža koja svojom robusnošću i naprednim značajkama osigurava sigurnu i efikasnu komunikaciju, posebice u uvjetima povećane opasnosti.

Radio planiranje TETRA mreže za plinski terminal

Za potrebe plinskog terminala uz pomoć softvera za radio planiranje s naprednim alatima za optimalno pokrivanje radio signalom i unos 3D modela samog terminala, omogućeno je vrlo efikasno planiranje i implementacija privatne TETRA i Wi-Fi mreže s optimalnim rasporedom i brojem odašiljača.

Case Study:

Automatsko radio planiranje za smart grid mreže

Uz pomoć softvera za radio planiranje koji sadrži napredne funkcionalnosti omogućeno je efikasno planiranje i modeliranje smart grid mreže koja se sastoji od radio linkova za daljinsko očitanje parametara.
vrh stranice