UHF VHF radio modemi

Radio modemi se u UHF i VHF frekvencijskom području koriste za širok spektar aplikacija za komunikaciju u kritičnim situacijama, SCADA komunikaciju te nadzor i telemetriju. Ovi sustavi koriste niže frekvencijsko područje koje uvjetuje uske radijske kanale širine 12.5 ili 25 kHz što za posljedicu ima niže kapacitete, ali i iznimno robusnu komunikaciju dometa većeg od 100 km. Iako je komunikaciju korištenjem difrakcije moguće ostvariti i u uvjetima kada nema optičke vidljivosti, ovi sustavi mogu koristiti jedan ili više repetitora za povećavanje dometa i pokrivanja nekog područja. Sustav je industrijske građe, vrlo je robustan i pouzdan, a veze tipično nude visoku raspoloživost te zbog uskih RF kanala nizak trošak korištenja RF spektra.

Moderni radio modemi danas podržavaju potpuni dupleks, kao i kapacitete veće od 100 kbit/s, visoku razinu sigurnosti putem enkripcije, filtriranja i autentifikacije, visok sistemski dobitak, veći broj serijskih i Ethernet sučelja te mogućnost postepene migracije odnosno paralelnog rada stare serijske i nove Ethernet mreže. Radio modemi se koriste u brojnim industrijama, a najčešće u energetici, industriji vodovoda i odvodnje, prijenosu nafte i plina i transportnoj industriji.

Tvrtka MICRO-LINK ima višegodišnje iskustvo u implementaciji UHF i VHF radio modema za nadzor i upravljanje u kritičnim situacijama.

UHF/VHF radio modemi - PtMP

UHF/VHF radio modemi rade u konfiguraciji točka – više točaka, podržavaju kapacitete veće od 100 kbit/s, sadrže bazne stanice, repetitore i krajnje stanice te podržavaju robusnu i pouzdanu komunikaciji na velike udaljenosti. Radio modemi se najviše upotrebljavaju za potrebe SCADA sustava i telemetrije, te u brojnim drugim industrijama.

UHF/VHF radio modemi - PtP

UHF/VHF radio linkovi omogućuju povezivanje na velike udaljenosti, nude visoku raspoloživost, komunikaciju u uvjetima kada nema optičke vidljivosti, a s obzirom na niže frekvencijsko područje nude iznimno visoku raspoloživost. Nove generacije ovih uređaja podržavaju potpuni dupleks, Ethernet, L3 usmjeravanje i visoku sigurnost, pa predstavljaju idealno komunikacijsko rješenja za prijenos podataka nižih kapaciteta za potrebe javne sigurnosti, te transportnih i komunalnih tvrtki.
vrh stranice