Telekom operateri

Širokopojasni pristup

Za širokopojasni pristup Internetu koriste se radio linkovi koji omogućuju velike brzine prijenosa, posebice na raštrkanim lokacijama poput otoka ili teško dostupnih ruralnih i specifičnih područja.
 
Case Study:

Povezivanje baznih stanica

Zbog zahtjeva zašto većim kapacitetom prema krajnjim korisnicima telekom operateri povezuju bazne stanice radio linkovima koji omogućuju velike brzine prijenosa, posebice za bazne stanice koje su smještene na teško dostupnim geografskim područjima ili na područjima na kojima ne postoje svjetlovodne telekomunikacijske veze.
 
Case Study:

Veze zadnje milje

Na lokacijama koje se nalaze relativno blizu postojeće telekomunikacijske infrastrukture, a povezivanje kabelom je otežano, implementiraju se radio veze ili bežične laserske veze kako bi se krajnjim korisnicima isporučila podatkovna veza željenog kapaciteta.

Osiguravanje pokrivenosti GSM signalom na otocima

Na područjima gdje postoji mnogo manjih dislociranih lokacija, kao što su otoci, izvodi se povezivanje baznih stanica s repetitorima putem radio veza koje omogućuju potrebnu visoku propusnost.
 
Case Study:

Migracija s TDM na IP/MPLS

Potrebe za sve većim brzinama prijenosa i većom fleksibilnosti prilikom puštanja novih servisa i usluga u rad navode operatere i postojeće korisnike TDM tehnologije na nadogradnju postojećih ili potpuni prelazak na napredne IP (Internet Protocol) i MPLS (Multi Protocol Label Switching) prijenosne tehnologije gdje se često koriste napredni mrežni preklopnici i usmjerivači te radio linkovi visoke propusnosti.

Nadzor i upravljanje mrežom

Zbog sve većeg broja instaliranih mrežnih uređaja korisno je implementirati sustav nadzora koji omogućuje praćenje alarma i statusa infrastrukture i prometa kroz cijelu mrežu. Korištenjem naprednih sustava za nadzor moguće je daljinski pristupiti uređajima te promijeniti parametre. Na taj način upravljanje kompletnom mrežom je centralizirano, a puštanje novih servisa i usluga u rad je maksimalno pojednostavljeno.
 
Case Study:
vrh stranice