Smart City

Micro-Link sponzor trodnevnog Hackathona za otvoreni Zagreb

28.11.2023.

U Zagrebu se od 24. do 26. studenoga održalo drugo izdanje "HACKL-a – hackathona za otvoreni Zagreb" kojeg je Grad Zagreb organizirao u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (Zicer). Krovna tema ovog natjecanja bila je "Rezervacija i pregled raspoloživih gradskih prostora".

Micro-Link sudjelovao na Smart City Summitu u Šibeniku

12.07.2021.

U Šibeniku je od 01. do 02.07. održan dvodnevni Smart City Summit 2021. s ciljem predstavljanja digitalnih komunikacijskih rješenja, inovacija te umrežavanja potencijalnih suradnika u području razvitka pametnih gradova. Na konferenciji su uz brojne stručne predavače sudjelovali i predstavnici jedinica lokalnih i regionalnih samouprava, predstavnici razvojnih agencija i državnih institucija.

Micro-Link je u svojstvu aktivno sudionika Smart City Summita imao priliku predstaviti svoja bežična rješenja za pametne gradove te dobiti nove uvide u izazove i potrebe s koja se susreću gradovi i općine pri planiranju i integraciji svojih smart city strategija

Bežične tehnologije za pametne gradove

12.07.2019.

Dosadašnja iskustva naprednih pametnih gradova širom svijeta pokazala su da je bežična povezivost temeljna okosnica za razvoj pametnih i sigurnih gradova budućnosti.
vrh stranice