Javne pokretne mreže

Javna pokretna mreža je bežična komunikacijska mreža namijenjena za komercijalnu upotrebu u kojoj korisnici za vrijeme trajanja komunikacije mogu mijenjati svoj položaj velikom brzinom, bez da dođe do smetnji ili prekida.
 
Za infrastrukturu i upravljanje uslugama javne pokretne mreže odgovorni su operatori javnih komunikacijskih mreža i javnih komunikacijskih usluga. Četvrta generacija pokretne mreže (4G) donijela je veliki napredak po pitanju glasovne komunikacije, ali posebno po pitanju prijenosa podatkovnog prometa s brzinama do 150 Mbit/s.
 
Peta generacija pokretne mreže (5G) trenutno je u fazi djelomične implementacije, s fokusom na izgradnju infrastrukture i provođenje testiranja. Najbitnije karakteristike 5G tehnologije su velike brzine (do 10 Gbit/s), visoka razina pouzdanosti te malo kašnjenje signala (latencija).

Najveći doprinos 5G očekuje se u domeni potpuno novih mogućnosti, obzirom da će implementacija ove tehnologije predstavljati bazu za pružanje novih inovativnih aplikacija, novih poslovnih modela te sveukupne digitalizacije života i poslovanja.

Tvrtka Micro-Link u ponudi ima opremu i usluge koje podržavaju 2G/3G/4G mreže, sustave koji su pretpostavka za integraciju 5G mreža, kao i njihovu interkonekciju s drugim komunikacijskim tehnologijama.

U domeni 5G, u ponudi imamo svu potrebnu opremu, softver i usluge za implementaciju privatnih 5G mreža, primarno za potrebe poslovnih korisnika i industrije.

U mogućnosti smo ponuditi cjelokupna rješenja za implementaciju privatnih 5G mreža, uključujući perifernu opremu na lokaciji korisnika, jedinstvene nadzorne sustave za upravljanje industrijskim uređajima, sigurnosna rješenja te unutarnje i vanjske radijske jedinice za izgradnju privatnih 4G/5G mreža različitih veličina koje jamče zadovoljavanje potreba za kapacitetom i skalabilnošću.
vrh stranice