Na Smart City Summitu u Šibeniku Micro-Link predstavio IoT rješenja za digitalizaciju gradova i vodovoda

18.05.2022.

U Šibeniku se od 16. do 18. svibnja održala konferencija Smart City Summit 2022 koja je bila namijenjena predstavnicima gradova, općina i županija, komunalnih poduzeća i isporučitelja vodnih usluga, razvojnih agencija te konzultantima u segmentu razvoja projekata za pametne gradove.
Program konferencije je obuhvaćao brojne teme koje su sudionicima predstavljene kroz prezentacije, panel rasprave i radionice te im pružile najnovije informacije o kretanjima na tržištu pametnih gradova, rješenjima i trendovima te su predstavljena inovativna rješenja i dobre prakse drugih gradova.

Micro-Link je aktivno sudjelovao na konferenciji kao jedan od sponzora i izlagača te je na svojem izložbenom prostoru predstavio rješenja za pametne gradove i upravljanje vodno-komunalnom infrastrukturom bazirana na bežičnim i IoT tehnologijama.

U sklopu programa konferencije, u utorak 17. svibnja, održana je panel rasprava "Pametni sustavi za upravljanje vodnim resursima i uslugama" na kojoj je sudjelovala Ivana Janković Šafarić, članica Uprave Micro-Linka te dala doprinos temi digitalne transformacije gradova i komunalnih tvrtki.

Istog dana u popodnevnim satima, Micro-Link je u suradnji s tvrtkom Apsolon održao besplatnu radionicu pod nazivom "Kako planirati i financirati Smart City i Smart Water projekte?". Cilj radionice bio je polaznicima dati uvid u najbolje prakse u planiranju projekata digitalizacije gradova i komunalnih poduzeća.

Radionica je okupila predstavnike gradova, općina, vodovoda i komunalnih tvrtki te razvojnih agencija. Sudionici su imali prilike u otvorenoj diskusiji i razmjeni iskustava saznati više o pristupu digitalizaciji i tehnoloških rješenja koji se uspješno primjenjuju u svijetu. Svi su aktivno sudjelovali s pitanjima vezano uz najavljene izvore financiranja te savjete u pripremi Smart City i Smart Water strategija.
vrh stranice