Terenski dan Micro-Linka posvećen radiokomunikacijama i jačanju tima

09.05.2022.

Cijeli tim naše tvrtke sudjelovao je na „Terenskom danu“ na Kalniku sa željom da cijeli dan u prirodi posvetimo radiokomunikacijama koje nas u Micro-Linku spajaju već 30 godina. Glavni cilj ovog terenskog dana u prirodi bila je proslava 30 godina poslovanja tvrtke uz aktivnosti kojima smo na najljepši mogući način obilježili ono što radimo i ono u što vjerujemo, s idejom da zajedno naučimo nešto više, pomičemo svoje granice i dobro se zabavimo.
Odmah nakon dolaska do planinarskog doma Kalnik i uvoda u terenski dan, zaputili smo se prema antenskom stupu i odašiljačkom objektu OiV-a koji se nalaze na 636 m nadmorske visine. Tu su nam kolege iz Tehničkog odjela predstavili linkove koje je Micro-Link instalirao na toj lokaciji. Uslijedila je praktična edukacija o tome kako se pripremaju i organiziraju instalacije i intervencije na ovako zahtjevnim lokacijama.

Nakon uputa naš je tim krenuo na uspon do stupa visokog 60 m na kojem su instalirani radijski sustavi korisnika Plinacro, a sastoje se od mikrovalnih radijskih veza na području sjeverne Hrvatske te UHF radijskih sustava namijenjene za prijenos podataka s plinskih objekata diljem Hrvatske. Osim Plinacro sustava, na istoj lokaciji su instalirani i brojni drugi radijski sustavi za ostale korisnike, uključujući TETRA mrežu za prijenos glasa i podataka. Pojedinci su iskoristili priliku i da osvoje sam vrh Vranilac na 643 m nadmorske visine. Ovo je bila idealna prilika za sve naše kolege da se na terenu uvjere u izazovnost posla i razumiju kroz što sve Micro-Link inženjeri i terenski tehničari prolaze da bi držali kvalitetu u visinama svih ovih 30 godina.

Uslijedio je povratak do planinarskog doma i podjela u timove nakon koje smo započeli s work-out aktivnostima. Eksperti radiokomunikacija održali su nam uvodnu radionicu radiogonometrije, nakon čega smo krenuli s natjecateljskom aktivnošću radio orijentacije u kojoj je glavni zadatak svakog tima bio korištenjem radiogoniometra u što kraćem vremenu pronaći lokaciju radio odašiljača pomno skrivenih u šumi ili livadi. U ovoj aktivnosti pobijedili su brzi i spretni, a svima se svidjela jer savršeno objedinjuje sve ono što u Micro-Linku cijenimo - ljubav prema tehnici, snalaženje u prirodi i novim situacijama, te sportski duh.

Poslije ručka i kratkog predaha, nastavili smo s fakultativnim program slobodnog penjanja po stijeni čija je ideja bila pokazati vezu između radiokomunikacija i alpinizma te približiti slobodno penjanje kolegama po principu „Top rope“, uz osiguranu svu potrebnu penjačku opremu i stručno vodstvo naših iskusnih i osposobljenih Micro-Link penjača. Ponosni smo na naše odvažne kolegice i kolege koji su se uspješno odazvali ovom izazovu za hrabre i spretne.

S obzirom na to da se 29. travnja obilježavao „We Jump The World Day“, iskoristili smo priliku i dio programa posvetili pomicanju granica i izravnoj interakciji s prirodom. Parkour je umjetnička forma koja je usmjerena na usavršavanje i proširenje sposobnosti tijela, a izgrađena je na filozofiji da nas prepreke u životima mogu hraniti kroz naše napore da ih pobijedimo. U svih 30 godina Micro-Linka upravo smo kroz izazove najviše rasli i gradili tim.

Unatoč iscrpljenosti nakon svih izazova terenskog dana, ovo lijepo slavlje naših 30 godina ljubavi s mikrovalovima potrajalo je do dugo u noć, uz pjesmu i veselje.
vrh stranice