Održana konferencija Smart Solutions for Smart Cities

16.05.2024.

U Zagrebu je 16.05.2024. u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj održana konferencija "Smart Solutions for Smart Cities" koja je bila namijenjena predstavljanju naprednih tehnologija i pametnih rješenja za digitalnu transformaciju poslovanja gradova, općina i komunalnih tvrtki
Prilikom otvaranja eventa, Veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj, Nathalie Rayes istaknula je važnost i prilike koje pametni gradovi pružaju lokalnim zajednicama, ističući kako suvremena tehnologija može poboljšati kvalitetu života građana te optimizirati gradske usluge i infrastrukturu.

Nakon inspirativnog govora Veleposlanice slijedio je službeni dio konferencije uz različite teme koje su pokrile ključne aspekte funkcioniranja pametnih gradova: transport, sigurnost, komunikaciju, digitalizaciju, komunalne usluge, okoliš i stanovanje.

U sklopu prezentacijskog dijela, tri američke tvrtke koje su partneri Micro-Linka, predstavile su svoj portfolio rješenja za pametne gradove uključujući širokopojasnu mrežnu infrastrukturu koja čini temelj za pružanje digitalnih gradskih usluga, sigurnosna rješenja za gradove, te rješenja koja se baziraju na primjeni IoT tehnologija poput pametnog parkinga i optimizacije energetske učinkovitosti.

Uz podršku svojih renomiranih dobavljača, Micro-Link pruža brojna rješenja koja su temelj za kreiranje digitalnih usluga pametnih gradova, uključujući cijelu paletu IoT rješenja, komunikacijsku infrastrukturu te AI video nadzor. Konferencija je okupila predstavnike 50-tak hrvatskih gradova, općina i lokalnih komunalnih tvrtki, kupce IoT i rješenja za pametne gradove koji su kroz zanimljive prezentacije i kvalitetne rasprave dobili uvid u mogućnosti digitalnih tehnologija i rješenja.

Ovo događanje poslužilo je i kao platforma za izgradnju dugoročnih partnerstava koja će doprinijeti održivom razvoju i modernizaciji hrvatskih gradova, stvarajući pametne, povezane i održive urbane sredine za buduće generacije

 

Ostale novosti pogledajte ovdje

vrh stranice