Micro-Link na Danu otvorenih vrata Zavoda za radiokomunikacije

12.06.2018.

Predstavnici Micro-Linka upoznali studente s razvojnim rješenjima Micro-Linka u domeni IoT tehnologija
Zavod za radiokomunikacije FER-a i ove je godine održao Dan otvorenih vrata te okupio studente, studentice i ostale interesente kako bi se bolje upoznali s radom Zavoda. Sudionici su imali priliku posjetiti laboratorije te poslušati niz zanimljivih predavanja o aktualnim trendovima u industriji i znanosti na polju bežičnih, komunikacijskih i senzorskih sustava, te saznati koje su trenutne istraživačke aktivnosti na Zavodu.

U sklopu predavanja o aktualnim trendovima predstavnici Micro-Linka održali su demonstracijsko predavanje na temu "Primjena IoT tehnologija – primjer pametnog upravljanja javnom rasvjetom".
Kroz predavanje dan je pregled mogućih tehnoloških rješenja za bežično upravljanje javnom rasvjetom, objašnjeni su izazovi s kojim se inženjerski tim susreće u praksi kod planiranja i implementacije ovakvih rješenja.
Predavanje je završilo demonstracijom uživo jednog od komunikacijskih rješenja za pametno upravljanje rasvjetom razvijenog u laboratoriju Micro-Linka, u suradnji s proizvođačem LED ulične rasvjete.
Prezentirana pametna rasvjeta osim što osigurava jednostavno upravljanje primjenom bežičnih tehnologija, štedi energiju, smanjuje troškove održavanju i svjetlosnog zagađenja, ujedno predstavlja i komunikacijsku platformu za ostale aplikacije namijenjene razvoju pametnih gradova (smart city).

Tehnički direktor Micro-Linka, g. Nikola Mataga, ovom prigodom je pozvao zainteresirane studente da se prijave za sudjelovanje na ljetnoj stručnoj praksi FER-a. „Sa studentima koji su se družili s nama u sklopu programa stručnih praksi FER-a imamo vrlo dobra iskustva – osim kvalitetne edukacije, studenti kroz realne projekte dobivaju direktan uvid u sve aspekte rada inženjera radiokomunikacija u praksi. Isto tako, u Micro-Linku trenutno pripremamo i program stipendiranja za studente FER-a, te nas veseli buduća suradnja sa Zavodom za radiokomunikacije.“
vrh stranice