Micro-Link među prvim dobitnicima Equal Pay certifikata

20.12.2023.

Micro-Link je odabran za nositelja novog Equal Pay certifikata u dobrom društvu uskog kruga tvrtki koje su potvrdile svoju posvećenost transparentnosti plaća i rodne ravnopravnosti.
EQUAL PAY Certifikat uručen je tvrtki Micro-Link na svečanoj dodjeli održanoj 19. prosinca 2023. u Zagrebu.

Ponosni smo što smo postali jedan od prvih primatelja INC.Q Equal Pay certifikata, što potvrđuje našu poziciju lidera odgovornog korporativnog upravljanja i tvrtke koja svojim dobrim primjerom može utjecati na pozitivne promjene u poslovnoj zajednici.

Equal Pay certifikat je priznanje tvrtkama koje su kroz MAMFORCE certifikaciju nedvosmisleno kroz mjerljive pokazatelje pokazale svoju posvećenost pravednoj kompenzaciji muškaraca i žena.

Uz Micro-Link, tvrtke dobitnici prvog Equal Pay certifikata su INA, KONČAR D&ST i Poslovna inteligencija.

Ovo su kompanije koje su prošle visoke kriterije jednakosti plaća, a temeljem analiziranih podataka najboljima među njima koji ispunjavaju standarde nadolazeće direktive dodjeljuje se Equal Pay certifikat, kao potvrda izvrsnosti organizacijskog razvoja u domeni rodne ravnopravnosti.

Na temelju analiziranih podataka, sustav je ocijenjen i certificiran za održavanje transparentnosti plaća s više različitih aspekta:
  • kategorizacija platnih razreda po različitim pozicijama
  • godišnji dodijeljeni bonusi u skladu s objektivno dogovorenom raspodjelom među odjelima i pojedincima
  • evaluacija učinka kojima se pravično priznaje doprinos svakog pojedinca
  • jednaka plaća za rad jednake vrijednosti bez obzira na spol.
Kriterij za dodjelu certifikata je razlika u plaćama temeljena na spolu održava unutar prihvatljivog praga do 5% koja će se tolerirati i novom EU Direktivom o transparentnosti plaća.

Micro-Link je svojim izvrsnim rezultatima u tom segmentu čak i nadmašio definirani prag kriterija za dodjelu certifikata od 5%, obzirom da je u našem slučaju prosječna razlika samo 4%.

Equal Pay Certifikat odraz je naše predanosti inkluzivnoj kulturi u čijem su središtu pravičnost i jednakost, stvarajući time radno mjesto u kojem se doprinos svakog pojedinca prepoznaje, poštuje i pravedno nagrađuje. Želja nam je da naš dobar primjer generira valove u poslovnoj zajednici i potakne potrebne promjene.“ Istaknula je direktorica Micro-Link-a, Lana Janković Darapi, prilikom uručenja ovog važnog priznanja.
vrh stranice