Na konferenciji GALP 2021 predstavljena IoT rješenja za Industriju 4.0

11.11.2021.

U Zagrebu se od 11. studenog 2021. godine u organizaciji tvrtke Culmena održala 11. GALP konferencija s temom "Shape your future! Be Lean. Be Digital. Be Green." Tvrtka Micro-Link bila je izlagač na konferenciji, a na svojem izložbenom prostoru predstavila je IoT rješenja za Industriju 4.0.
Članica Uprave, Ivana Janković Šafarić sudjelovala u raspravi u Okruglom stolu na temu implementacije komunikacijskih tehnologija za Industriju 4.0 u sklopu projekta „100 Pametnih tvornica“.

Fokus konferencije bio je na područjima kao što su oporavak gospodarstava i industrije, važnost pametnih industrija i poduzeća, digitalizacija i njena važnost te usporavanje klimatskih promjena uvažavanjem koncepta zelenog poslovanja i neophodne digitalne i zelene transformacije.

Predstavljeni su rezultati Culmeninog projekta „100 Pametnih tvornica“ u kojem je Micro-Link partner, s temama kao što su strateško-inovativne metodologije za implementaciju nove europske industrijske strategije za Zelenu, Digitalnu i globalnu konkurentnu europsku industriju. Prezentirani su i praktični primjeri te iskustva poduzeća koja su već postigla zavidne rezultate na svom putu transformacije.

Micro-Link nudi sljedeća IoT rješenja za pametne tvornice:
  • mjerenje i praćenje različitih parametara koji su vezani uz plinove, tekućine, kemikalije, atmosferske uvjete (temperatura, tlak, vlaga),
  • nadzor strojeva i prediktivno održavanje,
  • optimizacija potrošnje energenata,
  • automatizacija procesa i sustavi alarmiranja,
  • praćenje objekata i osoba,
  • rješenja za sigurnost na radnom mjestu (anti COVID-19).

vrh stranice