Micro-Linku uručen napredni MAMFORCE Grow standard

25.05.2023.

Kao rezultat unapređenja organizacije u sklopu projekta uvođenja MAMFORCE standarda, Micro-Link je postao ponosni nositelj naprednog standarda MAMFORCE Grow, što je veliko priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima sukladno DEI načelima.
MAMFORCE DEI+ metoda je vrsta evaluacije kojom se analizira niz pokazatelja koji omogućuju mjerenje održivih organizacijskih promjena. Služi kao strateški alat promjene organizacijske kulture i pruža podršku u kreiranju radnog mjesta baziranog na otvorenoj komunikaciji, povjerenju i uvažavanju različitosti čime se pozitivno utječe na ukupnu dobrobit zaposlenih. Postupak certifikacije za stjecanje MAMFORCE standarda uključuje evaluaciju praksi koje tvrtka koristi, odnosno predstavlja mjerilo koje utvrđuje koliko je neka tvrtka kvalitetno mjesto za obitelj i zaposlene roditelje.

Nakon inicijalne MAMFORCE procjene za Micro-Link uočen je prostor za napredak u nekoliko kategorija razvoja organizacijske kulture, uključujući upravljanje talentima, dobrobit zaposlenika te upravljačke kompetencije. Uz stručnu podršku MAMFORCE tima definiran je konkretan akcijski plan za daljnji razvoj i poboljšanje, a područja kojima smo se odlučili posvetiti bila su primarno ravnoteža privatnog i poslovnog života, programi podrške te sustav upravljanja učinkom. Kao ishod provedbe projekta, rezultati iduće evaluacije pokazali su da je zadovoljstvo zaposlenih značajno poraslo u svim područjima koja sačinjavaju organizacijsku kulturu, a osobito u ciljanim područjima poboljšanja. 

Napredni MAMFORCE Grow standard Micro-Linku je svečano dodijeljen 23. svibnja 2023. u sklopu završne konferencija EU sufinanciranog projekta „RE-kreiraj život i posao za žene i muškarce“ održane u Zagrebu. Certifikat je uručila Diana Kobas Dešković, direktorica tvrtke Spona Code, a certifikat je u ime Micro-Linka preuzela članica Uprave, Ivana Janković Šafarić. 

Tijekom konferencije MAMFORCE standarde različitih razina primile su slijedeće tvrtke i institucije: Poliklinika Sinteza (Basic), Krapinsko-zagorska županija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Saponia d.d. Osijek (Change), Addiko Bank Hrvatska, Implant Centre Martinko, Kaufland Hrvatska k.d. i Micro-Link (Grow) te Procter & Gamble (Lead).

Micro-Link spada u tvrtke koje aktivno rade na raznolikosti i dobrobiti zaposlenika te time stvara radna okruženja po mjeri budućih generacija – ona koja potiču profesionalni razvoj, ravnotežu između privatnog i profesionalnog života te rodnu ravnotežu. U dijelu ocjene iskustva zaposlenika ostvaren je prosječan napredak od čak 21% za sve kategorije sumarno, dok je najveći pojedinačni napredak postignut je u domeni upravljanja talentima te leadershipa i razvoja. 

Najbolje ocijenjene kategorije su odgovorno upravljanje te angažiranost i komunikacija, dok smo vrlo ponosni na činjenicu da se Employee Experience indeks za Micro-Link nalazi znatno iznad razine dobrih poslovnih praksi i benchmarka.

S obzirom na to da Micro-Link kao tehnološku tvrtku već dugi niz godina odlikuje velik udio žena u ukupnom broju zaposlenih, uvođenjem ovog standarda samo smo dodatno potvrdili naše opredjeljenje kao poslodavac jednakih mogućnosti, organizacijske kulture pravičnosti, raznolikosti i uključenja. Micro-Link tim trenutno čini preko 42% žena, što znatno premašuje sve hrvatske pa i svjetske prosjeke za ICT branšu, tako da su neke od MAMFORCE preporučenih praksi već od ranije bile prepoznate u našoj organizaciji. Zadovoljni smo postignutim rezultatima i napretkom pod budnim okom MAMFORCE tima, no bez obzira na to želimo nadalje predano raditi na kontinuiranom poboljšanju i redovitom praćenju zadovoljstva naših zaposlenika. Za ovo iznimno postignuće najviše smo zahvalni cijelom našem Micro-Link timu, što zajedno svaki dan stvaramo kulturu međusobne podrške i prihvaćanja i što stvarno živimo misiju naše tvrtke a to je "biti tvrtka u kojoj je zadovoljstvo raditi." – izjavila je Lana Janković Darapi, direktorica tvrtke Micro-Link.

Micro-Linkova "formula" je jednostavna: nema produktivne i uspješne tvrtke bez zdravih, odmornih i sretnih zaposlenika. Kako doći do toga pročitajte u članku na portalu Netokracija

Što je primjena MAMFORCE standarda značila za Micro-Link, koliko su unaprijeđene određene vrijednosti te kakav je put od Basic preko Change do Grow standarda, poslušajte u podcastu radija Poslovni.FM u kojem govori članica Uprave Micro-Linka, Ivana Janković Šafarić.
vrh stranice