Micro-Link sponzor konferencije HGVIK - „Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji“

16.10.2023.

Konferencija „Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji“ ove se godine održala u Bolu na otoku Braču od 11. do 15. studenoga. Stručno-poslovni skup u organizaciji Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije okupio je preko 650 sudionika i 30 izlagača iz Hrvatske i regije koji su sudjelovali na ovom središnjem godišnjem događaju u vodnom gospodarstvu koji se bavi pregledom stanja i mogućnostima daljnjeg razvoja u sektoru vodoopskrbe i odvodnje.
Ključne tematske cjeline ovogodišnjeg stručnog skupa bile su problemi u realizaciji provedbe velikog broja kapitalnih investicija u vodnom gospodarstvu, provedbe investicija iz aktualnog EU programa financiranja manjih i srednjih investicija u vodnom – komunalnom sektoru putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, poremećaji na tržištu električne energije te rekonstrukcije i dogradnje opreme za mjerenje iscrpljenih količina vode na vodozahvatima zbog stalnog problema vodnih gubitaka u vodoopskrbi.

Micro-Link je sudjelovao na konferenciji kao jedan od sponzora i izlagača te je predstavio svoja rješenja za automatizirano daljinsko očitanje vodomjera i pametno upravljanje vodno-komunalnom infrastrukturom bazirana na primjeni IoT (Internet of Things) i bežičnih komunikacijskih tehnologija za digitalizaciju poslovanja javnih isporučitelja vodnih usluga.

Micro-Link je ovom prilikom predstavio svoje sudjelovanje na projektu Hrvatskih voda „Ugradnja mjernih uređaja na vodozahvatima“ na području VGO za Dunav i donju Dravu, VGO za gornju Savu i VGO za Muru i gornju Dravu, zajedno s tvrtkama Grabar, OIV Digitalni signali i veze i Tehno-Elektro. Na ovom izazovnom i značajnom projektu Micro-Link je uspješno implementirao telemetrijski dio projekta koji se odnosi na sustav za daljinsko očitanje količine zahvaćene vode na vodozahvatima.
vrh stranice