Komunikacijska rješenja za obrambenu industriju predstavljena na izložbi ASDA 2021

01.10.2021.

Micro-Link je zajedno sa svojim partnerima sudjelovao kao izlagač na međunarodnoj vojnoj izložbi i konferenciji ASDA 2021, koja je bila održana u Splitu od 29. rujna do 1. listopada 2021. godine.
Kao jedan od izlagača i sponzora ovog događanja, Micro-Link je na svom izložbenom prostoru predstavio portfelj komunikacijske opreme za obrambenu industriju, zajedno s partnerima Thales Defense & Security Inc., Invisio i Motorola Solutions.

U sklopu ASDA 2021 (Adriatic Sea Defense & Aerospace International Exhibition & Demonstration)* koja je trajala 3 dana predstavilo se više od 180 izlagača naoružanja i vojne opreme iz ukupno 31 zemlje. Ova međunarodna izložba održana je 6. put za redom i postala je najveća izložba vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima. Ove godine održana je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatska uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a privukla je oko 3.000 posjetitelja specijaliziranih za obrambenu industriju, te ugostila 42 službene vojne delegacije (250 stranih delegata).

Micro-Link je ovim sudjelovanjem potvrdio svoje pozicioniranje u segmentu obrambene industrije, a u sklopu izložbenog prostora je zajedno sa svojim partnerima iz SAD i Danske izložio ručne taktičke radio uređaje proizvođača Thales DSI i Motorola Solutions, SATCOM taktički terminal proizvođača Tampa Microwave, audio dodatke i taktičke slušalice proizvođača Invisio, nadzorne kamere i body-worn kamere proizvođača Avigilon i Motorola te proizvode iz vlastite proizvodnje.

U sklopu ovogodišnje ASDA konferencije svečano je potpisan i sporazum o suradnji Ministarstva obrane RH i Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije na nekoliko područja od zajedničkog interesa. Jedno od ključnih područja gdje Klaster aktivno djeluje je područje podrške industriji na aplikacije na dostupne izvore financijskih potpora putem programa ESIF i EU programa zajednice, a pogotovo u okviru novog instrumenta EU - Europskog obrambenog fonda.

Kako je Micro-Link već nekoliko godina član Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije, potpisani ugovor bit će dodatni poticaj za aktivniju suradnju i djelovanje u sklopu Klastera, u cilju podizanja konkurentnosti sektora, kao i kontinuirane prilagodbe vlastite ponude profesionalnih komunikacijskih sustava novim zahtjevima i tehnologijama u segmentu obrambene industrije.
 
vrh stranice