Demo centar komunikacijskih tehnologija za proizvodnju

02.02.2017.

U suradnji s partnerom Motorola Solutions, Micro-Link uskoro otvara demonstracijski centar u kojem će biti implementirano kompletno komunikacijsko rješenje za potrebe proizvodne industrije.
U sklopu demo centra Micro-Linkovi stručnjaci će proizvodnim tvrtkama prezentirati komunikacijski sustav koji u postrojenju može nesmetano povezivati sve radnike te ubrzati automatsku razmjenu informacija između uređaja i radnika.
 
Cilj integrirane komunikacijske platforme je poboljšati zaštitu radnika, povećati produktivnost i smanjiti vrijeme prekida rada te tako osigurati pametnu i povezanu proizvodnju koja je u koraku s potrebama tržišta.
 
Kako bi se unaprijedila sigurnost radnika implementiraju se sustavi za njihovu zaštitu koji omogućuju praćenje radnika u unutarnjim i vanjskim lokacijama postrojenja te alarmiranje u slučaju nezgoda ili ulaska u opasne zone.
 
Korištenjem telemetrijske aplikacije omogućeno je praćenje rada stroja, a dispečer može u slučaju kvara uređaja ili stroja dati nalog najbližem radniku za intervenciju čime se skraćuje vrijeme prekida rada.
 
Sustav objedinjuje glasovnu komunikaciju i razmjenu tekstualnih poruka te slanje radnih naloga što radni proces čini znatno bržim, fluidnijim te povećava produktivnost.
 
Praćenje sirovina i proizvoda pomoću bežičnih barkod čitača ovim komunikacijskim rješenjem postaje još jednostavnije jer je osigurana efikasna razmjena podataka i na udaljenostima do nekoliko kilometara.
 
Kako za svaki tip proizvodnje postoje specifični izazovi i potrebe, demonstracijski tim Micro-Linka može kreirati rješenja po potrebi svakog korisnika.
 
Opremanje demo centra komunikacijskih tehnologija za proizvodnu industriju dio je inicijative u sklopu pilot projekta "pametne tvornice".
vrh stranice