Tvrtka MICRO-LINK d.o.o. na međunarodnom simpoziju HO Cigré 2005.

14.11.2005.

Tvrtka Micro-link specijalizirana je za područje digitalnih radijskih komunikacija. Sudjelovanjem na HO Cigré 2005 predstavila je svoje mogućnosti na području stručne analize radijskog pokrivanja i dizajna Tetra sustava.
Tvrtka MICRO-LINK d.o.o. u razdoblju od 06.11. do 10.11. 2005. sudjelovala je u svojstvu izlagača na međunarodnom simpoziju HO Cigré. U fokusu je i ove godine bila TETRA, profesionalni mobilni radijski sustav, s kojim su se djelatnici MICRO-LINK-a predstavili već prošle godine na simpoziju HO Cigré 2004.
 
Posjetitelji su na izložbenom prostoru MICRO-LINK-a mogli vidjeti komponente TETRA sustava najnovije generacije, instrumente za mjerenje i analizu u TETRA sustavu, programske alate za mjerenje pokrivanja područja radijskim signalom kao i za radijsko planiranje te predikcije radijskog pokrivanja. Uz TETRA opremu izloženi su bili i inteligentni UHF radijski sustavi tvrtki Satel i Racom namijenjeni za komunikaciju vezanu uz SCADA sustave. Nadalje, zainteresirani su se posjetitelji mogli upoznati sa širokim opusom djelovanja i ponude MICRO-LINK-a iz područja radijskih komunikacija kroz kontakt s predstavnicima tvrtke.
 
Osnovni je cilj ovogodišnjeg sudjelovanja MICRO-LINK-a bio pokazati i potvrditi tehnološku kompetenciju sistem integratora za TETRA sustav. Međutim, slijedom održavanja kontakata s proizvođačima radijske opreme, kako bi uvijek bili "korak ispred", MICRO-LINK je predstavio TETRA opremu tvrtke Motorola. Izložena je bila potpuno funkcionalna MBTS TETRA bazna postaja te ručni i mobilni radijski terminali u DMO modu tj. izravnom načinu rada. Tako su zainteresirani mogli testirati osnovnu funkcionalnost ovog sustava.

Nadalje, demonstriran je rad mjernog uređaja Aeroflex koji služi za analizu i testiranje rada baznih i terminalnih radijskih postaja TETRA sustava i to sa stajališta osnovnih radijskih parametara i obzirom na način, učinkovitost i kvalitetu prijenosa podataka.
 
Demonstriran je i princip provjere pokrivanja područja TETRA radijskim signalom kombinacijom programskog alata Motorola Scout, GPS prijamnika i terminalne TETRA opreme. Ovakvo se mjerenje provodi u svrhu optimiziranja sustava ili pak modificiranja modela propagacije signala prilikom radijskog dizajna sustava. Naposljetku, demonstriran je programski alat za radijsko planiranje ATDI ICS Telecom NG te princip izrade proračuna na osnovu 3D digitalnih modela zgrada u visoko urbanim sredinama.
 
Manji dio izlaganja MICRO-LINK-a činili su digitalni UHF radijski modemi tvrtki Satel i Racom. Bez obzira na to, ovi su uređaji svojom dokazanom učinkovitošću, relativno pristupačni obzirom na specifično područje primjene (SCADA), izazvali veliki interes kod posjetitelja.
 
Novost je u ovom segmentu ponude MICRO-LINK-a Racom UHF radijski sustav MORSE (engl. MOdems for Radio-based SystEms) – inteligentni radijski sustav namijenjen za paketni prijenos digitalnih podataka u tehnički zahtjevnim/složenim višenamjenskim cjelovitim radijskim mrežama.
 
Ove je godine tvrtka MICRO-LINK predstavila mnogo svjetskih noviteta na području radijskih komunikacija. Međutim, najveći je novitet bio uređaj Flatpack 2, tvrtke Eltek, namijenjen za napajanje telekomunikacijskih sustava.
Flatpack 2 modularni je i kompaktni uređaj za napajanje koji je nedavno predstavljen na svjetskoj razini. Osnovna je karakteristika uređaja što omogućava smještanje velike količine snage u malo prostora – 7.2 kW s distribucijom i sustavom za nadzor u 2U (8.8 cm) visine i 19" širine.
 
Uzevši u obzir veliki izbor prikazane opreme i "live" demonstracije zaključujemo da je tvrtka MICRO-LINK još jednom uspješno predstavila svoju ponudu i potvrdila dugogodišnji kontinuirani rad na području radijskih komunikacija.
vrh stranice