IoT Smart Metering na konferenciji „Tehnička i digitalna poboljšanja vodno-komunalnog sektora“

16.09.2021.

 
IoT Smart Metering rješenje Micro-Linka za automatizirano daljinsko očitanje vodomjera službeno je predstavljeno u Zadru na konferenciji „Tehnička i digitalna poboljšanja vodno-komunalnog sektora“

Dvodnevna specijalizirana konferencija „Tehnička i digitalna poboljšanja vodno-komunalnog sektora“ održana je u Zadru 13. i 14. rujna 2021.

Konferencija je specijalizirana za vodno-komunalni sektor i tehničke aspekte vodoopskrbe i odvodnje, a okupila je više od 80 sudionika iz vodno-komunalnih tvrtki Hrvatske i regije, dobavljače tehnologija, projektante te predstavnike nadležnih institucija i sektorskih organizacija.

Glavna tema konferencije bila je digitalizacija te optimizacija usluga korištenjem smart tehnologija i inovativnih rješenja, a Micro-Link je aktivno sudjelovao u ulozi sponzora i suorganizatora konferencije u segmentu digitalizacije primjenom IoT i bežičnih tehnologija.


Program konferencije bio je organiziran u nekoliko ključnih tematskih blokova:
– digitalizacija i automatizacija poslovanja
– sustavi daljinskog mjerenja
– smanjenje gubitaka
– primjena GIS tehnologija
– bolja organizacija rada, edukacija i kadrovska poboljšanja.

Micro-Link je svoju ekspertizu iskazao u segmentu Smart rješenja, s fokusom na IoT sustave za automatizirano daljinsko očitanje vodomjera, u sklopu tematskog bloka "Digitalizacija, automatizacija i primjena smart tehnologija u poslovanju vodno-komunalnih tvrtki".

Tehnički direktor Micro-Linka, g. Darko Žvan, održao je predavanje "Korištenje sustava daljinskog mjerenja u svrhu modernizacije prikupljanja podataka i detekcije gubitaka", iza čega je uslijedila i live demonstracija rješenja daljinskog očitanja vodomjera. Sudionici su uživo mogli vidjeti razne mogućnosti i funkcionalnosti sustava za automatizirano daljinsko očitanje baziranog na IoT tehnologiji, te saznati više o iskustvima Micro-Link inženjera u implementaciji ovakvih rješenja.

Za predstavnike vodno-komunalnih tvrtki bila je to idealna prilika za upoznavanje s najnovijim tehnologijama i rješenjima čija primjena omogućava veću produktivnost, uštede, bolju organizaciju rada te zadovoljnije korisnike usluga.

Jedan od bitnih zaključaka konferencije je kako su vodno-komunalne tvrtke u Hrvatskoj započele proces digitalizacije te sve više razmatraju uvođenje pametnih tehnologija u svrhu smanjenja gubitaka i optimizacije poslovnih procesa, ali postoji još puno prostora za daljnji napredak, tako da su konferencije ovakvog tipa jako korisne i potrebne.
 
 
vrh stranice