CTR 8540

CTR 8540 je mikrovalni radio sustav najnovije generacije koji sadrži napredni preklopnik i usmjerivač unutar jednog kućišta te je idealno rješenje za korisnike koji traže napredne Layer 2 i Layer 3 mrežne funkcionalnosti u kombinaciji s mikrovalnim vezama visokog kapaciteta. Osim navedenog, CTR 8540 je modularni uređaj koji u kombinaciji s različitim korisničkim i radijskim modulima nudi maksimalnu fleksibilnost krajnjem korisniku te je također kompatibilan s Eclipse platformom uređaja. Neke od značajki CTR 8540 mikrovalnog sustava su podrška do osam 10/100/1000BASE-T (RJ-45) i četiri 10/100/1000BASE-X (SFP) korisničkih sučelja te do 16×E1 grupa. CTR 8540 podržava do 8 radijskih smjerova koristeći ODU 600 vanjsku radijsku jedinicu a, osim konvencionalnog spajanja vanjske radijske jedinice, na CTR je moguće spojiti i „all-outdoor“ mikrovalne sustave različitih proizvođača koji se napajaju putem PoE opcije.
 
CTR platforma na jedinstven način kombinira visoku brzinu, transparentni prijenos Ethernet prometa i funkcionalnosti klasičnog usmjerivača, pružajući jedinstveno rješenje na tržištu. CTR podržava prijelaz s postojeće TDM mrežne infrastrukture simulirajući TDM pomoću pseudo-žica na potpuno paketsku infrastrukturu uz usmjeravanje prometa. CTR radio sustav je zasnovan na učinkovitoj tzv. split-mount arhitekturi, odnosno sastoji se od unutarnje jedinice, vanjske jedinice (ODU) te antenskog sustava. Unutarnja i vanjska jedinica povezane su standardnim koaksijalnim kabelom preko kojeg se dvosmjerno prenosi međufrekvencijski signal kao i napon za napajanje vanjske jedinice.
  
ODU 600 je vanjska radio jedinica CTR mikrovalnog radio sustava te posjeduje nešto bolja tehnička svojstva nego u kombinaciji sa Eclipse platformom. Programibilna je i pokriva širok raspon frekvencijskih opsega (od 5 do 42 GHz), kapaciteta prijenosa i modulacijskih postupaka čime podržava kapacitete prijenosa od 9 do 554 Mbit/s. Izbor modulacijskih postupaka je između QPSK, 16 QAM, 32 QAM, 64 QAM, 128 QAM, 256 QAM, 512 QAM i 1024 QAM, a moguće ju je koristiti u kombinaciji s bilo kojom unutarnjom jedinicom CTR platforme.

Tipične aplikacije su:

  • mobilne mreže: povezivanje 3G/4G baznih postaja
  • povezivanje ruralnih i urbanih točaka xDSL mreže
  • širokopojasni pristup za poslovne korisnike
  • javna sigurnost: povezivanje TETRA i PMR baznih stanica
  • industrija nafte i plina: visoki kapaciteti za naftovodnu i plinovodnu infrastrukturu
  • privatne mreže visokih kapaciteta: kampusi, sveučilišta, bolnice, udaljeni uredi, marine

Brošura

vrh stranice