CTR 8300

CTR 8300 je mikrovalni radio sustav koji sadrži napredni preklopnik i usmjerivač u iznimno malenom kućištu te je idealno rješenje za implementaciju u uvjetima s prostornim ograničenjem i visokim zahtjevima na mrežne funkcionalnosti. CTR 8300 je umanjena verzija CTR 8540 mikrovalnog radio sustava koja sadrži integrirane module s identičnom, jedinstvenom integracijom funkcionalnosti klasičnog mikrovalnog sustava i punokrvnog preklopnika i usmjerivača
 
CTR platforma na jedinstven način kombinira visoku brzinu, transparentni prijenos Ethernet prometa i funkcionalnosti klasičnog usmjerivača, pružajući jedinstveno rješenje na tržištu. CTR podržava prijelaz s postojeće TDM mrežne infrastrukture simulirajući TDM pomoću pseudo-žica na potpuno paketsku infrastrukturu uz usmjeravanje prometa. CTR radio sustav je zasnovan na učinkovitoj tzv. split-mount arhitekturi, odnosno sastoji se od unutarnje jedinice, vanjske jedinice (ODU) te antenskog sustava. Unutarnja i vanjska jedinica povezane su standardnim koaksijalnim kabelom preko kojeg se dvosmjerno prenosi međufrekvencijski signal kao i napon za napajanje vanjske jedinice.
 
ODU 600 je vanjska radio jedinica CTR mikrovalnog radio sustava te posjeduje nešto bolja tehnička svojstva nego u kombinaciji sa Eclipse platformom. Programibilna je i pokriva širok raspon frekvencijskih opsega (od 5 do 42 GHz), kapaciteta prijenosa i modulacijskih postupaka čime podržava kapacitete prijenosa od 9 do 554 Mbit/s. Izbor modulacijskih postupaka je između QPSK, 16 QAM, 32 QAM, 64 QAM, 128 QAM, 256 QAM, 512 QAM i 1024 QAM a moguće ju je koristiti u kombinaciji s bilo kojom unutarnjom jedinicom CTR platforme.

Tipične aplikacije su:

  • mobilne mreže: povezivanje 3G/4G baznih postaja
  • povezivanje ruralnih i urbanih točaka xDSL mreže
  • širokopojasni pristup za poslovne korisnike
  • javna sigurnost: povezivanje TETRA i PMR baznih stanica
  • industrija nafte i plina: visoki kapaciteti za naftovodnu i plinovodnu infrastrukturu
  • privatne mreže visokih kapaciteta: kampusi, sveučilišta, bolnice, udaljeni uredi, marine

Brošura

vrh stranice