Obrambeni sustavi

Mogućnost sigurnog komuniciranja u trenucima kritičnim za realizaciju misije može predstavljati ključnu prednost nad protivnikom, a zaštita komunikacije te potpuni uvid u situaciju na borbenom polju jedan je od ključnih izazova s kojim se suočavaju sve snage uključene u borbu. Suvremeno borbeno okruženje obiluje nizom otežavajućih faktora za realizaciju sigurne i kontinuirane komunikacije između snaga, što uključuje mnoge prirodne prepreke, umjetne građevine neizbježne u urbanom ratovanju te niz sofisticiranih uređaja za elektroničko ratovanje.

 

 

Kako bi svojim korisnicima omogućio lakše suočavanje s izazovima komuniciranja na borbenom polju, tvrtka Micro-Link nudi niz rješenja za taktičku komunikaciju u HF, VHF i UHF frekvencijskom području.

Ove uređaje karakterizira izuzetno mala masa koja korisnicima olakšava pokretljivost. Također, robusnost i otpornost na vanjske utjecaje (voda, prašina, udarci i sl.) bitna su karakteristika ovih uređaja koja ih čini prikladnim za vojne svrhe. Pored toga, jedna od ključnih sposobnosti ovih uređaja je ECCM sposobnost (eng. Electronic Counter-CounterMeasures) koja ih čini izdržljivim i upotrebljivim u modernom borbenom okruženju.

Pored taktičkih radio uređaja, tvrtka Micro-Link u ponudi ima profesionalne audio dodatke , među kojima se posebno ističu taktičke slušalice koje karakterizira najmodernija tehnologija izrade te niz inovacija u odnosu na konkurentske proizvode iste namjene.

Taktičke slušalice

Suvremeni vojnik na borbenom polju izložen je različitim zvukovima iz okruženja, koji vrlo često mogu biti izrazito velikog intenziteta te ozbiljno oštetiti sluh vojnika. Kako je sluh jedan od najvažnijih osjetila vojnika, njegova zaštita od impulsnih zvukova velike glasnoće (poput eksplozija i sl.), uz istovremeno zadržavanje mogućnosti osluškivanja zvukova iz okruženja. Taktičke slušalice dolaze u dva oblika: male neprimjetne slušalice unutar uha pogodne za pješake, patrole ili ronioce te veće slušalice preko uha pogodne za vojnike u vozilima ili padobrance. Zaštita ušnog kanala od intenzivnih zvukova, napredna digitalna obrada signala, vanjski mikrofon za osluškivanje okruženja te tehnologija prijenosa zvuka kroz kosti samo su neke od ključnih karakteristika slušalica koje ih čine neizostavnim dijelom opreme vojnika.
vrh stranice