Mikrovalni radio sustavi

Bežična tehnologija u mikrovalnim i milimetarskim frekvencijskim područjima se dugi niz godina koristi kao učinkovit i pouzdan izbor za komunikaciju na kratkim i srednjim udaljenostima. Ovakve sustave koriste javne i privatne tvrtke svih veličina, a posebice telekom operatori, komunalne tvrtke i energetski sektor.
 
Moderni bežični sustavi osim podrške za PDH i SDH prijenos podržavaju i prijenos Ethernet/IP prometa visokog kapaciteta, napredne modulacijske postupke i QoS sheme, a najnoviji trend je i integracija IP/MPLS usmjerivača u jedno kompaktno kućište. Bežični sustavi osim u licenciranim frekvencijskim područjima koji zahtijevaju korištenje dozvole za korištenje RF spektra, rade i u nelicenciranim frekvencijskim područjima te u konfiguracijama točka-točka i točka-više točaka.
 
Tvrtka MICRO-LINK osim ponude širokog spektra bežičnih prijenosnih sustava u mogućnosti je izvršiti sve pripadajuće usluge od radijskog planiranja, konfiguriranja, integracije pa sve do održavanja.

Mikrovalni radio sustavi - licencirani

Licencirani mikrovalni radio sustavi koriste se u frekvencijskom području od 6 do 42 GHz i namijenjeni su za prijenos PDH, SDH ili Ethernet podataka između dvije lokacije u telekomunikacijskim mrežama. Mikrovalni radio sustavi su dupleksni sustavi, smanjene osjetljivost na šum i neželjene ometajuće signale koji podržavaju vrlo velike brzine prijenosa uz veliki domet i raspoloživost što ih čini pogodnim za širok spektar komunikacijskih namjena.

Mikrovalni radio sustavi - nelicencirani

Nelicencirani mikrovalni sustavi koriste se u frekvencijskom području od 5.4, 17 i 24 GHz i podržavaju konfiguracije točka – točka ili točka – više točaka čime se ostvaruje veća fleksibilnost prilikom nadogradnje komunikacijske mreže. Ovi sustavi tipično prenose Ethernet i PDH promet, podržavaju velike brzine prijenosa do 750 i više Mbit/s i ne podliježu plaćanju naknada za uporabu RF spektra.

Mikrovalni radio sustavi - Eband

Milimetarski radio sustavi su kompaktni sustavi koji se brzo konfiguriraju, rade u frekvencijskom pojasu od 80 GHz te podržavaju široke kanale i jako visoke kapacitete prijenosa od 360 Mbit/s pa sve do 2 Gbit/s. Domet ovih sustava je tipično 3 do 6 km ovisno o veličini korištenih antena, a kako podliježu tzv. „light licensing“ plaćanju korištenja RF spektra idealno su rješenje za Ethernet povezivanje visokog kapaciteta na malim udaljenostima.
Proizvodi
vrh stranice