»  DIGITALNI MIKROVALNI RADIJSKI SUSTAVI
»  ŠIROKOPOJASNI RADIJSKI PRISTUPNI SUSTAVI - WiMAX
»  UHF/VHF DIGITALNI RADIJSKI SUSTAVI
SCADA - TELEMETRIJA - IP
»  TETRA - PROFESIONALNA DIGITALNA MOBILNA MREŽA
»  LASERSKI KOMUNIKACIJSKI SUSTAVI
»  MODULARNI SUSTAVI ZA NAPAJANJE TELEKOMUNIKACIJSKE OPREME
»  DODATNA MREŽNA TELEKOMUNIKACIJSKA OPREMA
»  ANTENSKI SUSTAVI
  UHF/VHF digitalni radijski sustavi
SCADA - Telemetrija - IP
 
  Mreže digitalnih radijskih modema predstavljaju optimalno komunikacijsko rješenje kako u revitalizaciji postojećih komunikacijskih rješenja za prijenos procesnih informacija u SCADA (eng. Supervisory Control And Data Acquisition) sustavima, tako i u sustavima baziranim na najnovijim tehnologijama današnjice. Tvrtka MICRO-LINK prati trendove u ovom području i sposobna je naći optimalno tehničko rješenje izborom jednog od sustava radijskih modema iz svoje palete proizvoda. SATELLINE digitalni radijski modemi (proizvod tvrtke SATEL Oy) predstavljaju sam vrh svjetske ponude radijskih modema obzirom na kvalitetu i tehnološku inovativnost.

Za područja primjene radijskih modema, o čemu svjedoče brojne reference diljem svijeta, možemo navesti sljedeće:

 • SCADA sustavi – prijenos procesnih informacija u sustavima daljinskog nadzora i vođenja procesa u industriji (proizvodnja i distribucija pitke vode, odvodnja otpadnih voda, proizvodnja i distribucija električne energije, proizvodnja i distribucija plina i naftnih derivata itd.)
 • formiranje transparentnih IP mreža,
 • prijenos telemetrijskih podataka u svrhu očuvanja prirode i ekosustava,
 • automatizacija transportnih vozila u skladištima i lukama,
 • složeni mobilni sustavi za potrebe javnog prijevoza, hitne pomoći, taxi službe itd.,
 • mobilni sustavi za primjenu u pomorstvu,
 • kontrola prometne signalizacije,
 • prijenos sigurnosnih alarma nadziranih građevina na širem gradskom području u cilju nadziranja kriminalnih radnji,
 • povezivanje bankomata i terminala za igre na sreću,
 • prijenos meteoroloških mjerenja različitih tipova meteoroloških stanica,
 • prijenos korekcija zemljopisnih koordinata kod preciznog D-GPS pozicioniranja, te
 • povezivanje i automatizacija snježnih topova.

U sigurnosnim tehnologijama profesionalnog video nadzora postoji trend razvoja prema uređajima koji omogućuju istovremeno komprimiranje, pohranu, prijenos i reprodukciju video signala uz visok stupanj zaštite. Ovaj trend svakako slijedi CamDisc, linija proizvoda tvrtke Heitel. Osim putem sustava radijskih modema, video signal CamDisc uređaja može se prenositi i drugim radijskim komunikacijskim sustavima.

 
Satelline digitalni radijski modemi

Tvrtka MICRO-LINK distributer je SATELLINE radijskih modema gotovo 15 godina, tijekom kojih je implementirala brojne radijske komunikacijske mreže za potrebe sustava daljinskog nadzora i vođenja različitih industrijskih procesa. SATELLINE radijske modeme odlikuje kvaliteta, jednostavnost i potpuna transparentnost pri prijenosu podataka. Dostupni su u više različitih modela od kojih su svakako najzanimljiviji i najčešće upotrebljavani SATELLINE-3AS i SATELLINE-3AS Epic C s radom na UHF frekvencijskom području od 380 MHz do 470 MHz, uz kapacitet prijenosa podataka od 19,2 kbit/s. Razlika među navedenim modelima je u tome što SATELLINE 3AS radijski modem ima maksimalnu izlaznu RF snagu 1 W, a SATELLINE-3AS Epic C ima maksimalnu izlaznu RF snagu 10 W te dvostruki prijamnik za prostorni diverziti. Ukoliko u nazivu modela stoji oznaka "d" (npr. SATELLINE-3ASd) tada se radi o modelu koji ima ugrađen displej za konfiguriranje radijskog modema i očitavanja bitnih parametara za pouzdan rad radijske veze, što se u protivnom radi preko serijskog sučelja. Što se tiče komunikacijskih sučelja dostupna su serijska sučelja RS232, RS485 i RS422.

Ostali modeli:

 • SATELLINE-3AS 869 – SATELLINE radijski modem koji radi na nelicenciranom frekvencijskom području od 869,400 MHz do 869,650 MHz. Maksimalna izračena RF snaga je limitirana na 0,5 W dok su ostale tehničke karakteristike identične SATELLINE 3AS radijskim modemima.
 • SATELLINE-1870 – SATELLINE radijski modem koji radi na nelicenciranom frekvencijskom području od 868 MHz do 870 MHz. Maksimalna izračena snaga je limitirana na 100 mW, a kapacitet prijenosa podataka na zračnom sučelju je 9,6 kbit/s. Zbog malih dimenzija i male potrošnje idealan je za različite aplikacije unutar tvornica i skladišta (npr. automatizacija pogona i transportnih vozila).
 • SATELLINE-3AS VHF – SATELLINE radijski modem koji radi na VHF frekvencijskom području od 138 MHz do 174 MHz. Maksimalna izračena RF snaga je limitirana na 5 W dok su ostale tehničke karakteristike identične SATELLINE 3AS(d) radijskim modemima.
 • SATELLINE-3AS NMS – najnoviji model SATELLINE radijskih modema koji ima pridruženu NMS (eng. Network Management System) funkcionalnost. Ostale tehničke karakteristike su identične SATELLINE 3AS radijskim modemima.
Više na: SATEL radio modems
 
CamDisc

CamDisc linija proizvoda kombinira funkciju prijenosa digitalnih video zapisa i lokalnu dugoročnu pohranu u jednom uređaju. Uspostava veze s uređajem se može obaviti ručno ili može biti aktivirana alarmom.
CamDisc radi na takav način da se signali s video ulaza (do 10) komprimiraju diferencijalnom JPEG kompresijom i pohranjuju lokalno u obliku niza cjelovitih slika na prenosivi hard disk. Sadržaji na hard disku se mogu pregledavati preko Ethernet ili RS232 sučelja koje može biti spojeno na radijski sustav.
Fleksibilnost pohrane slika omogućava snimanje kontrolirano događajem, pri čemu događaj može biti detekcija pokreta na nekoj od snimljenih slika ili aktivirani alarm na jednom od digitalnih ulaza. Korištenjem ove funkcije dodatno se štedi prostor na hard disku te bi se zamjena (ili brisanje) hard diska mogla odgoditi i na duži vremenski period. Napredne funkcije snimanja poput odabira različitih rezolucija, broja slika u sekundi, načina aktivacije snimanja i sl., koje ovaj uređaj čine profesionalnim sigurnosnim proizvodom, mogu se različito definirati za svaku kameru posebno.
Softverska rješenja na lokaciji centra iz kojeg se vrši video nadzor udaljene lokacije pružaju napredne alate traženja nekog događaja u dugim video zapisima, uz konfiguriranje, kontrolu alarma i upravljanje perifernim uređajima.
Također, postoji mogućnost ugrađivanja audio kartice za full duplex govornu komunikaciju.

Više na: HeiTel Digital Video


DOWNLOAD:
SATEL
Satellar
SATELLINE-3AS
SATELLINE-3AS Epic
SATELLINE-3AS 869
SATELLINE 1870
SATELLINE-3AS NMS
CamDisc
CamDisc
STUDIJE SLUČAJA
Elektroprivreda BiH