Realizirana prva faza izgradnje WiMAX mreže za tvrtku WiMAX Telecom

28.12.2006.

Instalacijama u Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebačkoj županiji tvrtka MICRO-LINK d.o.o. realizirala je prvu fazu izgradnje WiMAX radijske mreže za tvrtku WiMAX Telecom d.o.o.
Tijekom studenog i prosinca 2006. g. tvrtka MICRO-LINK d.o.o. je za potrebe tvrtke WiMAX Telecom d.o.o. implementirala WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) bazne postaje na područjima grada Splita i grada Velike Gorice.
 
Radi se o WiMAX certificiranom sustavu BreezeMAX proizvođača Alvarion Ltd., s kojim je za inicijalne potrebe omogućen radijski širokopojasni pristup korisnicima u urbanim sredinama i širem prigradskom području gradova Splita i Velike Gorice, odnosno tamo gdje je potencijalno najizraženija potreba za širokopojasnim pristupom. U skladu s time, na obje lokacije je upotrijebljena bazna postaja (BreezeMAX µBST) s jednim pristupnim sektorom.
 
Stručni djelatnici tvrtke MICRO-LINK d.o.o. uspješno su obavili projektiranje, ispitivanje, konfiguraciju i implementaciju dviju baznih postaja, predali ih korisniku prema principu "ključ u ruke", i pružili stručnu podršku pri tehničkom pregledu kojeg je obavila Hrvatska agencija za telekomunikacije prije puštanja baznih postaja u redovitu eksploataciju.
vrh stranice