Dodatna ICT oprema

Dodatna ICT oprema se koristi prilikom planiranja, instalacije i održavanja telekomunikacijskih i radiokomunikacijskih sustava.
 
Softver za planiranje služi za planiranje kapaciteta, raspoloživosti, pokrivanja i kvalitete rada ICT sustava.
 
Napajački sustavi nude kvalitetno besprekidno napajanje, nude se u više varijanti od nekoliko desetaka Wata pa sve do nekoliko desetina tisuća Wata, dolaze u redundantnim konfiguracijama, s nadzornim i upravljačkim modulima, a postoje i varijante s AC i DC izlazima različitih nazivnih napona kao i ispravljači koje pogone alternativni izvori energije.
 
Prilikom implementacije ICT sustava po principu ključ u ruke koriste se i razni antenski sustavi, prihvati za antene, pasivna oprema i kabeli te instalacijski materijal.

Softver za radijsko planiranje

Softver za radijsko planiranje služi za planiranje kapaciteta, raspoloživosti te dimenzioniranje i optimizaciju širokog spektra bežičnih komunikacijskih sustava od mobilnih, mikrovalnih, sustava točka – točka i više točaka, PMR, odašiljačkih pa sve do satelitskih i radarskih sustava. Ove sustave koriste sistem integratori, mobilni operatori, regulatori, instituti, konzultanti i brojne druge institucije.

Napajački sustavi

Napajački sustavi se koriste za napajanje ICT sustava u modularnim i nemodularnim izvedbama te u rasponu snaga od nekoliko desetaka Wata pa sve do nekoliko desetina tisuća Wata. Ovisno o ulaznom napajanju na lokaciji i željenom izlaznom naponu tvrtka MICRO-LINK može ponuditi UPS napajanja (ulaz i izlaz 230 VAC), Invertere (Ulaz DC, izlaz 230 VAC), Ispravljače (ulaz AC, izlaz 12, 24 ili 48 VDC) te Konvertere DC napona. Moderni telekomunikacijski napajački sustavi su najčešće modularni i redundantni, podržavaju širok raspon ulaznih i izlaznih napona, mogu se daljinski nadzirati i upravljati, koristiti alternativne izvore energije i biti opremljeni baterijama različitih kapaciteta.

Antenski sustavi

Antene su uređaji koji konvertiraju električnu energiju u elektromagnetski val i obrnuto, a ovisno o namjeni i frekvencijskom području postoji veliki broj tipova antena. Za frekvencijsko područje ispod 1 GHz se tipično koriste dipoli, usmjerene yagi uda antene, panel antene, korner reflektori i log-periodičke antene. Za frekvencijsko područje iznad 1 GHz se koriste parabolične antene, sektorske te grid i panel antene.

Antenski prihvati

Antenski prihvati koriste se za pričvršćivanje antenske i pripadajuće opreme na antenski stup ili objekt, a projektiraju se na način da se minimiziraju pomaci, ljuljanja i uvijanja antenskih sustava. Antenski prihvati dizajniraju se i izrađuju specifično ovisno o smještaju na antenskom stupu ili objektu te se vruće cinčaju zbog dugotrajnosti.

Pasivna antenska oprema

Pasivna antenska oprema se koristi za spajanje više odašiljača i prijamnika na antenu, spajanje više antena na prijemnik ili odašiljač te za selektivno filtriranje, prigušenje ili pojačanje RF signala. Pod navedeno spadaju duplekseri, RX multicoupleri, combineri, filteri, djelitelji snage, atenuatori te pojačala snage.

Instalacijski materijali (RF i Optički)

Instalacijski materijal koristi se za povezivanje, učvršćivanje i zaštitu radiokomunikacijskih i telekomunikacijskih sustava. To su kabeli raznih promjera i karakteristika gušenja, nosači kabela, uzemljenje kabela, zaštitnici od atmosferskih pražnjenja, konektori različitog tipa, patch paneli, vezice, stopice i brojni drugi manji elementi.

VoIP

VoIP (Voice Over IP) su sustavi za glasovnu komunikaciju temeljeni na IP te SIP i RTP protokolu, a MICRO-LINK u svojoj ponudi ima razne tipove bežičnih i žičanih IP telefona.
vrh stranice